OBS Het Kompas

Openbare daltonschool

Leerlingen van OBS Het Kompas in actie voor Trib4Bibi.

Overdinkel. Enkele meisjes uit groep 8 van basisschool Het Kompas uit Overdinkel zijn spontaan een actie begonnen om geld in te zamelen voor de zieke Bibi uit Enschede. Bibi heeft neuroblastoom, een ernstige vorm van kinderkanker. Haar broertje Tristen heeft deze ziekte in 2010 op 2 jarige leeftijd ook gehad. Hij is hier binnen 4 weken aan overleden! In Amerika is een nieuwe behandeling mogelijk die de kansen van Bibi op overleven groter maakt. Hier is veel geld voor nodig om dit traject van een half jaar te doorstaan.

De leerlingen hebben een actiebrief geschreven, waarin ze de actie hebben uitgelegd. In de actie brief werden ouders en leerlingen gevraagd om zoveel mogelijk statiegeldflessen op school in te leveren, zodat de opbrengsten over gemaakt kunnen worden naar de Stichting Trib4Bibi.

Ook hebben de leerlingen overal op school fraaie affiches opgehangen om aandacht te vragen voor dit goede doel.

En die aandacht krijgen ze: de leerlingen van OBS het Kompas brengen zakken vol lege flessen mee naar hun school.

Op de foto de initiatiefnemers; Rimke Weggen, Romée Kip, Kim van Walsum en Esmée Scheffer op weg om de vele lege flessen te gaan inleveren.